UZMAN'DAN UYARI: DEPONUZU TEMİZLETİN!
Kapınıza kadar tertemiz getirilen su, zamanında temizletilmeyen depolarda kirlenmekte insan sağlığını tehdit etmektedir. Temiz suyu depoda bekleterek kirletmeyin. Deponuzu düzenli aralıklarda dezenfekte ettirin, sağlıklı su kullanın. Dünya Su Haftası kapsamında, 2 bin 500 uzmanın katılımıyla Stockholm'de düzenlenen konferansta konuşan Stockholm Uluslararası Su Enstitüsü sözcüsü David Trouba'ya göre dünyadaki hastanelerin yüzde 50 ila yüzde 70'i kolayca önlenebilir, suyla ilgili hastalıklara yakalanan hastalarla dolu. Trouba'nın verdiği rakamlara göre, her sene iki milyon çocuk, kötü sağlık hizmetleri ve hijyen eksikliğinden ötürü ishal olarak ölüyor.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise dünyadaki hastalıkların yüzde sekseni, kirli su ve sağlık hizmetlerindeki hijyen eksikliğinden kaynaklanıyor.1,2 milyar insanın içecek suyu yok. Dünya nüfusunun yüzde 40'ı su sıkıntısı çekiyor. Kirli suların yol açtığı hastalıklardan her yıl 2,2 milyon insan, her 8 saniyede bir bebek ölüyor. Kirli su kurbanlarının çoğu gelişmekte olan ülkelerde. Bu ülkelerde su kaynaklı rahatsızlıklar hâlâ hastalıkların temel nedeni olmayı sürdürüyor. Milyonlarca insan ''sadece el yıkamak'' gibi temel hijyenik bir pratikle bile bu rahatsızlıktan kurtulabilecekken, bu sorun çözülemiyor. Son yüzyılda dünya nüfusu 2 kat, su tüketimi ise 6 kat arttı.
Avrupa'da kişi başına günde 160 litre su tüketilirken, bu oran Somali'de 5-10 litre ve suya ulaşmak için kilometrelerce yol kat edilmek gibi bir zorunluluk var. 1,2 milyar insanın içecek suyu yok. Dünya tarım alanlarının yüzde 70'i çölleşme tehlikesi altında. 2032'de dünya nüfusunun yarısı içecek su bulamayacak.
Su Depoları dezenfekte edilmesi düzenli bir hal almalıdır.Bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan patojen mikroorganizmalar buralarda çoğalmaktadırlar. Ayrıca içme sularında kötü tat ve kokuya neden olan maddeleri ve organizmalar dezenfekte eldilmemesi durumunda ortaya çıkarlar.
Bulaşıcı hastalıklar için bir numaralı ortamı oluşturan, uzun süre bekletilen şebeke suyunda, klor aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlik ve dezenfektesinin yapılmaması sonucunda, meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler, su depolarında; çamurlaşma, dökülme, paslanma, suda; renk, koku ve bakteri oluşumu neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir.
Suların depolandığı depo niteliği, suyla etkileşimi açısından önemlidir. İçme-Kullanma sularının depolanmasına ilişkin ilgili yasal bir mevzuat bulunmamakla birlikte birlikte "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" de depo niteliği fayans olarak belirtilmiştir. Ayrıca bu yönetmelikte suların niteliklerini değiştirmeyecek paslanmaz çelik ve benzeri maddeler ile yapılmış depolar ve suyla temas eden yüzeylerin epoksi gibi maddelerle kaplı çelik tanklar da kullanılabilir şeklinde maddelenmiştir.
Kullanma ömrü dolmuş ve yüzeyi dökülmüş fayans, beton kullanımı elverişsiz depolar için uygun bir yalıtım malzemesi belirlenmelidir. Bu yalıtım malzemesinin suyla etkileşimi ve içme-kullanma suyu kalitesi üzerindeki etkileri belirlenip bu konu ile ilgili çalışmalara bir an önce başlamak gerekmektedir.
Depo imal ve montajını yapan firmamız polyester ve polietilen hammaddeden yüksek kalitede uzun ömürlü su depoları imal etmekte ve montajını yapmaktadır. Plastik su deposu ve fiberglass ürünlerimiz imalatı ve montajı için bize ulaşın; 0 (216) 345 85 77
Sipariş verdiğiniz depoları istediğiniz şekilde; bina altı, yer altı, modüler montajları yapılarak kullanıma hazır olarak teslim edilir. Fiyat almak için lütfen bize ulaşın.